Victor Allouch: Prireme za maturu pomogle su kod upisa na Medicinu
Objavljeno: 30.12.2015.

Victor Allouch jedan je od brojnih mladih Bjelovarčana, studenata, koji ove blagdane provode kod kuće, a mi smo iskoristili prigodu da porazgovaramo s njim o posljednjih pola godine, koliko je prošlo od naših Priprema za maturu do kraja prvog semestra na željenom fakultetu.

Victor Allouch: Prireme za maturu pomogle su kod upisa na Medicinu

Victor je 19-godišnjak, bivši bjelovarski gimnazijalac, a danas student prve godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, čime je ostvario svoje srednjoškolske snove.  

Bjelovarska gimnazija je bila odlična, stekao sam mnogo prijatelja

- Bjelovarska gimnazija mi je bila odlična, stekao sam mnoge prijatelje, a sprijateljio sam se i s profesorima, koji su me mnogo naučili. Bio sam odličan učenik sve četiri godine, ali sudjelovao sam i u mnogim školskim projektima kao što su bili Chain reaction, predavanja učenicima osnovnih škola o astronomiji – kazao nam je Victor.

>> Pripreme za maturu: Upisi u tijeku, pripreme počinju krajem siječnja

Osim što je bio aktivan u izvannastavnim aktivnostima, bio je aktivan i u izvanškolskim aktivnostima, u slobodno vrijeme bavi se košarkom, rukometom  i sviranjem.

- Trenutno mi je studiranje relativno nov pojam u životu, slobodnog vremena je manje pa se teško organizirati – ističe Victor.

A prije upisa, naš sugovornik je, poput mnogih drugih mladih ljudi, morao proći maturu, te odabrao EducirajMe pripreme za maturu.

- Pripreme za maturu sam odabrao da si osiguram dobar uspjeh na državnoj maturi. Dobre ocjene u srednjoj ne garantiraju i najbolji prolaz mature. Glavni razlog za pripreme je bio da me netko usmjeri što pripremati za maturu, da se ne bi dogodilo da uz samostalne pripreme nešto zaboravim ili preopširno obradim neko manje važno gradivo – priznaje mladi Bjelovarčan.

Na Pripremama je pohađao kemiju, matematiku i fiziku, a objasnio je i zašto.

- Imao sam odlične profesore u Gimnaziji, naša profesorica kemije se je trudila pripremiti nas i u školi za maturu dodatnim satima, ali te kemije sam se i najviše bojao pa sam uz matematiku i fiziku na pripremama uzeo i kemiju. Pripreme iz sva tri predmeta su mi mnogo pomogle ali kemija najviše budući da je to gradivo i najopširnije – rekao je Victor.

Na maturi je polagao hrvatsk jezik, engleski, matematiku (sve više razine) te kemiju, biologiju i fiziku.

- Odabrao sam puno matura jer su me ova tri izborna predmeta, kemija, biologija i fizika čekala na prijemnom pa sam ih odlučio pisati i na maturi budući da sam se za njih pripremao. U srednjoj sam najviše volio fiziku i kemiju, a ne mogu odvojiti one koje sam najmanje volio, sve ostale bi predmete spremio u “ladicu” ostalo, za koje sam učio, ne iz ljubavi već za bodove na fakultetu.

Medicina je teža nego sam zamišljao

Uspio je Victor u svom naumu, upisao je Medinski fakultet u Zagrebu, jedan od najtežih fakulteta u Hrvatskoj.

- Medicina je teža nego što sam zamišljao, ali nije mi teško provoditi dodatne sate za knjigom jer učim ono što me zanima. Učim zapravo što smo mi ljudi, od čega smo napravljeni i kako pomoći čovjeku. Rekli su mi studiraj ono što te zanima, to se isplati, za mene je ovo pun pogodak, tako da se svaka manje prospavana noć isplati – tvrdi Victor.

Isplatile su se uvelike i EducirajMe pripreme za maturu, koje je Victor pohađao.

- Svakome tko je pred maturom, toplo bih preporučio EducirajMe pripreme, jer su odlične. Odlična su priprema za državnu maturu, ali i sam fakultet. Uz sve to, mogu se i popraviti ocjene u srednoj školi tijekom zadnje godine. Čak i ako vam se ne da učiti, Pripreme te natjeraju da se dodatno potrudiš – zaključio je Victor.

Kako ističe, nedostaje mu Bjelovar, a zbog napetog rasporeda, ponekad i po četiri tjedna ostane u Zagrebu, no kao što smo ustvrdili, svjestan je da svaki trud isplati.

A ukoliko i vi želite putem kojim je išao Victor, prijavite se na naše Pripreme za maturu. Pripreme počinju krajem siječnja, upisi traju do popune svih grupa, koje su ograničene.

Podsjećamo na ostvarene rezultate, u šest godina Priprema za mature, 97 posto polaznika je upisalo željeni faks, 96% uspješno položilo Državnu maturu, a 69% poboljšalo ocjene u srednjoj školi.

Javite nam se na mature@educirajme.com odnosno na telefon 043/263-194, a možete nas i posjetiti u Bjelovaru u Ulici Ferde Rusana 10 (1. kat).

EducirajMe edukacijski partneri: Učilište Algebra, Presto i Učilište Studium.

Više o Pripremama za maturu Bjelovar

Pročitajte i priču Ivone Farkaš, koja je također nakon naših priprema upisala željeni fakultet.
<<Ivona Farkaš od Priprema za maturu do Fakulteta kemijskog inženjerstva>>

Galerija