Profesionalna edukacija za Vas!


Korporativna joga

Program joge specifično osmišljen za poboljšanje fizičkog i mentalnog stanja te prilagođen uvjetima na radnom mjestu. Alat kojim učimo kako ublažiti posljedice stresa, sjedilačkog načina života i radnog tempa.

Cijena: Na upit

  •  Trajanje: Prema dogovoru
  •  Tečaj izvodi: Tihana Radmanić - mag.prim.educ, certificirana učiteljica joge i Yin yoge, vlasnica studija za jogu „LILA“
  •  Literatura:
  • Mjesto održavanja:

    • Bjelovar
  • Vrsta edukacije:

    • Ostale edukacije i treninzi
  • Podvrsta:


Opis

Želite li da vaša kompanija, tvrtka, ustanova bude prepoznata kao ona koja brine o svojim zaposlenicima i njihovoj dobrobiti, ona koja doprinosi razvoju njihovih potencijala, što posljedično ima pozitivan utjecaj na poslovne rezultate i uspjeh?

Dobrobit zaposlenika postala je strateški imperativ za većinu organizacija širom svijeta, i to ne bez razloga. Gotovo oko 50% korporativnih troškova zdravstvene zaštite povezano je s načinom suvremenog života i stoga ih je moguće spriječiti. Organizacije ne samo da žele potrošiti na liječenje, već žele ulagati u prevenciju i dobro zdravlje. 

Upravo je u tom pogledu drevna znanost joge pronašla prednost u radnom okruženju kao sveobuhvatni wellness privilegij, koji predstavlja investiciju u zdravlje.

Dugi sati, višestruki zadatci, snažna konkurencija, pritisci vremenskih rokova, iscrpljujuća putovanja na posao, loše prehrambene navike, sjedeći poslovi za stolom te loše držanje u sjedećem i stojećem položaju, sve zajedno stvara grupu neučinkovite, nemotivirane i nefunkcionalne radne snage. 

Postoje uvjerljivi dokazi koji idu u prilog činjenici da pružanje čak i jednog sata joge u tjednu dovodi do uočenih promjena u ponašanju zaposlenika pomažući im da bolje upravljaju stresom, poboljšavaju jasnoću i kreativno razmišljanje, poboljšavaju komunikacijske vještine, njeguju vodstvo, timski rad i povećaju ukupnu učinkovitost na radnom mjestu.

Korporativna (uredska joga, joga na radnom mjestu) joga je dizajnirana za povećanje dobrobiti za optimalno zdravlje, produktivnost i performanse zaposlenika, stoga ju treba učiniti dostupnom ljudima na svim razinama i ponuditi u sigurnom i ugodnom okruženju.

Prilagođena je uvjetima i načinima rada u tvrtkama i ustanovama, a neke od dobrobiti koje donosi su:

·         smanjenje napetosti i neutralizacija stresa na radnom mjestu

·          povećanje tjelesne pokretljivosti

·          bolja koncentracija, pamćenje, razmišljanje, upravljanje odlukama

·          povećanje energije i fokusa

·          smanjena upotreba lijekova

·          harmoničnije radno mjesto

·         manje izostanaka zbog bolovanja

·          ispunjeniji, zdraviji, zadovoljniji zaposlenici

Uvođenje programa korporativne joge dio je poslovne strategije zdravlja i dobrobiti zaposlenika i kao takva može biti dio izgradnje reputacije i brenda tvrtke, kompanije, ustanove, koji ju čini privlačnom za rad. Ona predstavlja alat koji omogućuje ublažavanje posljedica stresa, radnog ritma i općenito zahtjeva radnog mjesta sa svrhom poboljšanja fizičkog i mentalnog blagostanja unutar radnog okruženja.

Sat korporativne joge sastoji se od jednostavnih i efektnih jogijskih vježbi (asana) prilagođenih radnom okruženju, koje ne traže puno prostora ni opreme, tehnika disanja za osvježenje, vraćanje energije i fokusa te tehnika vođene relaksacije. Može se provoditi u uredima, konferencijskim salama ili drugim prostorima, ali i kao sat joge za stolom, uz pomoć stolca i/ili zida, uživo ili online. 

Ovisno o željama klijenata, vremensko trajanje sata može se dogovoriti s učiteljem u skladu sa željama i potrebama kolektiva – prije početka ili pred kraj radnog vremena, jednom ili dva puta tjedno, ali svakako kroz duži vremenski period (minimalno 6 mjeseci).

Pošaljite upit

PRIJAVI SE NA EDUKACIJU