ZAVRŠEN „EDUCIRAJME JEZIČNI KIDS KAMP“
Objavljeno: 17.06.2019.

Kroz školsku godinu 2018./19. provodio se program u kojem je Općina Nova Rača predškolcima osigurala rano učenje engleskog jezika pod nazivom „EducirajMe Kids jezični kamp“, koji je uspješno završen 10.06. 2019., te će se nastaviti i u sljedećoj školskoj godini.

Nastava se održavala u OŠ Ivana viteza Trnskog. Predškolci su prošli 50 školskih sati nastave, a bili su raspoređeni u 2 skupine učenika. Otprilike podjednak broj učenika u svakoj skupini i približno iste starosne dobi u svakoj skupini.

Kroz nastavne sadržaje, koje je pripremila i vodila naša profesorica Kristina Giacometti, učenici su naučili usmeno se izražavati i stvarati, te se  koriste strategijom služenja znanjem. Povezuju izgovorene riječi sa slikom prikaza, povezuju izgovorene upute s radnjama, samostalno imenuju riječi na temelju slikovnih prikaza, broje mehanički, ali i smisleno. Tijekom trajanja „Kids kampa“ predškolcima su podijeljeni slatko paketi koje je osigurao Koestlin d.d..

Svi predškolci uspješno su završili „EducirajMe Kids jezični kamp“, a za svo stečeno znanje dodijeljene su im svjedodžbe.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom projektu i omogućili djeci rano učenje engleskog jezika. Projekt se nastavlja i u školskoj godini 2019./2020., a prijave su u tijeku. Očekivani početak nastave je kraj rujna/ početak listopada 2019..