Elektrostrojarskoj školi Varaždin donirani Arduino komplete
Objavljeno: 18.01.2016.

Otvoreno učilište Algebra doniralo je Elektrostrojarsku školu Varaždin s 15 Arduino paketa, koji su danas uručeni Krunoslavu Grudičeku, profesoru skupine predmeta iz novih tehnologija, ujedno i voditelju Centra izvrnosti iz novih tehnologija Varaždinske županije.

Ova donacija rezultat je jesenske akcije „Pokreni promjene – za sebe i buduće generacije“, u sklopu koje su polaznici radionica iz područja internetskih tehnologija, programiranja, EU fondova, web dizajna, računalnih mreža, digitalnog marketinga, računovodstva i mnogih drugih tema mogli birati školu kojoj žele osigurati opremu i obrazovanje.

Polaznici iz Varaždinske i Međimurske županije, koji su radionice slušali u Algebri Varaždin, koja djeluje u sklopu EducirajMe centra u Varaždinu (Kukuljevićeva 7/1. kat) su odabrali upravo Elektrostrojarsku školu Varaždin. To nije niti čudno jer se zna da se radi o srednjoj školi koja prednjači u regiji, kada su u pitanju inovacije u obrazovanju, računarstvu i modernim tehnologijama.

Elektrostrojarskoj školi Varaždin donirani Arduino komplete

- Arduino kompleti su sjajna stvar, mi već dugo radimo na njima, radi se o tehnologiji koja se može koristiti za razne namjene, a bazirana je na ‘open source’ platformi. Sve to otvara dodatno prostora kreativnosti, kako kod učenika tako i kod nastavnika, sve s ciljem povećanog interesa za nastavu i naravno povezivanju praktičnog i teoretskog dijela nastave. Zahvaljujemo se Algebri na ovoj lijepoj donaciji, sigurni smo da ova nagrada ide u prave ruke, što ćemo i potvrditi – istaknuo je prilikom primopredaje Krunoslav Grudiček iz Elektrostrojarske škole.

Elektrostrojarskoj školi Varaždin donirani Arduino komplete

Komplete Elektrostrojarskoj školi uručili su Marko Drenovački, voditelj ključnih kupaca u Algebri i Pamela Tubin, voditeljica referade u EducirajMe/Algebra centru Varaždin.

U sklopu akcije je ukupno donirano 13 srednjih škola, koje su dobile 195 Arduino kompleta za programiranje i robotiku, dok će 11 škola dobiti edukaciju za nastavnike i učenike.

Osim Elektrostrojarske škole u Varaždinu, Arduino kompleti za programiranje i robotiku dodijeljeni su i Obrtničkoj školi u Koprivnici, Tehničkoj školi Sisak, Gimnaziji Dubrovnik, Tehničkoj školi Pula, Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek, Gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru, Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci, Tehničkoj školi za strojarstvo i mehanotroniku u Splitu, Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u Splitu, Srednjoj školi iz Jastrebarskog, Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, te Prvoj tehničkoj školi Tesla iz Zagreba.

Radionice na temu digitalnog marketinga bit će, pak, održane u Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu, Srednjoj školi Koprivnica, Srednjoj školi Viktorovac na području Siska, Turističkoj i ugostiteljskoj školi u Dubrovniku, Gimnaziji Pula, Ekonomskoj i upravnoj školi iz Osijeka, Prirodoslovno-grafičkoj školi iz Zadra, Ekonomskoj školi Mije Mirkovića iz Rijeke, II. gimnaziji iz Splita, Gimnaziji Vukovar, te X. gimnaziji Ivan Supek u Zagrebu.

- Ovom, iznimno uspješnom akcijom željeli smo, s jedne strane, naglasiti važnost kontinuiranog obrazovanja odraslih, koji su se u velikom broju odazvali akciji i prisustvovali jednodnevnim radionicama na kojima su se mogli orijentacijski upoznati sa željenom temom, dok smo s druge strane željeli inicirati generacijsku solidarnost. Naime, svi naši polaznici programa obrazovanja su jednom bili učenici gimnazija ili srednjih škola te nam je bila želja kod njih potaknuti razmišljanje o tome kako oni iz današnje perspektive mogu za naše društvo napraviti tri važne stvari – poraditi na vlastitim znanjima i vještinama, pomoći mladim generacijama koje će uskoro izaći na tržište rada i proširiti svijest o važnosti obrazovanja za moderne tehnologije i zanimanja budućnosti. Zahvaljujemo svim polaznicima akcije ‘Pokreni promjene’ koji su nominirali i odabrali škole i siguran sam da ćemo nastaviti sa sličnim aktivnostima - rekao je povodom okončanja ove akcije Hrvoje Balen, član uprave Otvorenog učilišta Algebra.

Algebra (www.algebra.hr) je vodeće hrvatsko i regionalno informatičko učilište s više od 35 vrhunski opremljenih učionica, širom Hrvatske i BIH. Naše poslovanje temelji se na kontinuiranom ulaganju u nastavne programe, predavački kadar i njihovo stručno usavršavanje te ukupno poboljšanje kvalitete usluge. Kroz proteklih 15 godina postojanja postali smo najznačajniji regionalni edukacijski partner tvrtki Microsoft, Cisco, Adobe, Autodesk, ECDL, VMware, EC-Council te dosegli godišnju brojku od 25.000 polaznika seminara i programa obrazovanja. Algebra je dobitnik mnogobrojnih priznanja poput “Learning Partner of the Year” (Autodesk, Microsoft, ECDL), dok je naš predsjednik uprave nagrađen 2007. godine nagradom “Mladi manager godine”, no posebno smo ponosni na priznanje “Tvrtka prijatelj obitelji” koje nam je 2009. godine uručilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Na svjetskom skupu Microsoft partnera 2012. u Houstonu, USA, Algebra je proglašena hrvatskim Microsoft partnerom godine u konkurenciji nekoliko stotina tvrtki. U 2014. Microsoft je proglasio Algebru globalnim, svjetskim „Edukacijskim partnerom godine” (Learning Partner of the Year 2014). 

Visoko učilište Algebra (www.racunarstvo.hr i www.digitalni.marketing) stručna je visokoškolska obrazovna institucija, osnovana od strane Algebre, početkom 2006. godine. Nakon izdavanja dopusnice za rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Visoka škola za primijenjeno računarstvo ove godine upisuje osmu generaciju budućih inženjera računarstva i informatike. Prema nalazima reakreditacija koje u Hrvatskoj provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Visoko učilište Algebra najbolje je ocijenjeni stručni studij u Republici Hrvatskoj po kriteriju sustava osiguranja kvalitete. Visoka škola je jedina obrazovna institucija na područja računarstva i IT-a u Republici Hrvatskoj kojoj je zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva izdao certifikat “FER odobreno” i koja je osnovana nakon iscrpnih istraživanja o potrebama zapošljavanja IT stručnjaka. Do današnjeg dana je Visoka škola za primijenjeno računarstvo primljena u nekoliko eminentnih akademskih inicijativa tvrtki IBM, Oracle, Microsoft, Sun, Cisco, EMC.

Galerija