Intervju: Vedran od edukacije do veće plaće i vlastite tvrtke
Objavljeno: 26.03.2015.

Vedran Dvornik tek je jedan od brojnih polaznika Algebrinih edukacija u našem EducirajMe centru u Bjelovaru. Kao i mnogima, i njemu je edukacija donijela mnogo toga dobroga, a osim znanja i stručnosti dobio je i napredovanje na poslu i povišicu plaće. Danas se “okuražio” i za vlastiti poduzetnički poduhvat, u čemu mu je i edukacija prilično pomogla.

- Odlučio sam se za CCNA akademiju, te sam bio izuzetno zadovoljan predavanjima i stručnosti predavača, pa sam odlučio i da CCNP akademiju također pohađam u Algebri i nisam požalio. ističe Bjelovarčanin Vedran Dvornik.

Nekoliko godina po završenoj srednjoj školi (Tehnička škola Bjelovar), Vedran se počeo baviti računalima, uglavnom, prodajom, servisima i održavanjem servera te opreme, a upravo spomenuta edukacija znatno mu je pomogla na tadašnjem poslu.

- Moj uspjeh polaganjem CCNA certifikata, osim što je podigao razinu mog znanja, prepoznao je i poslodavac, te mi je plaća porasla za oko 1000 kn - kazao je Vedran.

Intervju: Vedran od edukacije do veće plaće i vlastite tvrtke

Još jedna važna stvar, vezana uz edukaciju, svakako su i certifikati, a ovaj potpisuje jedna od najuglednijih svjetskih kompanija CISCO.

- Certifikati su, po meni, jednako bitna stvar kao i završeni fakulteti, no mislim da u Hrvatskoj nisu toliko cijenjeni koliko i u drugim, razvijenijim zemljama. Posebna stvar koja je dobra kod certifikata je ta što se moraju obnavljati svakih par godina. Upravo to te tjera da stalno budeš u toku sa novim tehnologijama - kazao je mladi Bjelovarčanin.

Od listopada 2014. godine Vedran se odlučio “otisnuti” i u poduzetničke vode.

- Edukacija mi je dala dodatno znanje i podigla samopouzdanje, a također je i presudila prilikom dobivanja nekih poslova održavanja/projektiranja/izrade računalnih mreža gdje su korisnici pitali koje certifikate posjedujem, odnosno za dosadašnje reference - kazao je Dvornik.

Tvrtka se zove Omega IT d.o.o., sjedište je u Bjelovaru, a bave se informatičkom podrškom.

- Firmu smo osnovali kako bi našim korisnicima, svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom, osigurali što bržu i kvalitetniju uslugu po razumnim cijenama. Što radimo? Pružamo informatičku podršku malim i srednjim tvrtkama, servisiramo računala, laptope i printere, popravljamo komponente (matične ploče, grafičke kartice), izvodimo, popravljamo i održavamo računalne mreže, prodajemo, popravljamo, instaliramo i održavamo servere, izrađujemo web stranice i web trgovine, izrađujemo programe specijalne namjene i prodajemo informatičku opremu.

Više možete saznati na www.omegait.hr (u izradi), facebook stranici Omega IT, mail:info@omegait.hr ili broj mobitela: 099 478 51 02.

Uglavnom. učenje traje cijeli život, a kako se vidi iz Vedranovog primjera, koji je tek jedan od brojnih, može donijeti samo dobre stvari u životu.

- Ako se uzme u obzir moj primjer uloženog-dobivenog, edukacija bi se isplatila već za nekih 8-9 mjeseci! Kod svake edukacije je bitna volja, a edukaciju treba odabrati prema nekim vlastitim afinitetima. Završiti edukaciju ne znači da tu treba stati. Svaka završena edukacija je put kojim treba dalje nastaviti, to je učenje kroz cijeli život - zaključio je Vedran Dvornik.

Podsjećamo da su u našim centrima (Bjelovar, Koprivnica, Varaždin, Virovitica) u tijeku upisi za brojne Algebrine edukacije. U Primjerice, u Bjelovaru i Koprivnici kroz nekoliko tjedana počinje Web dizajner, a prijave su u tijeku i za ECDL računalne operatere i specijaliste te Samostalnog knjigovođu i Knjigovođu.

Također, u Varaždinu traju prijave za Sistemski i mrežni specijalist, a tu su i brojne druge edukacije. Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju putem e-maila karijera@educirajme.com, odnosno na telefonima u našim centrima: 043/263-194, 042/200-515.