Microsoft proglasio Algebru najboljim partnerom godine u svijetu!
Objavljeno: 28.05.2014.

Ovih dana, Algebra je dobila jedno od svojih najvećih priznanja, u 16 godina postojanja. Microsoft ju je proglasio najboljim svjetskim obrazovnim partnerom, a nagradu za najboljeg partnera u edukacijama u svijetu preuzet će u srpnju, na svjetskoj partnerskoj konferenciji.

U konkurenciji je sudjelovalo čak 3.200 tvrtki, koje su za nagradu Partner of the Year Award nominirale svoje projekte i postignuća. Pobjedu u segmentu obrazovanja za 2014. godinu ostvarila je hrvatska obrazovna grupacija Algebra te će joj nagrada biti uručena na svjetskoj partnerskoj konferenciji Microsofta u srpnju.

U svakoj od kategorija, uključujući i kategoriju obrazovanja, Microsoft dodjeljuje samo jednu ovakvu nagradu godišnje, a uspjeh je tim veći što je ovo prvi puta da nagrada u ovoj kategoriji odlazi u jednu od najmanjih zemalja.

Algebra grupa, koju čine Otvoreno učilište Algebra i Visoko učilište Algebra – visoka škola za primijenjeno računarstvo, pobjednik je u kategoriji “Obrazovanje” u sklopu dodjele Microsoftovih godišnjih nagrada partnera – Partner of the Year Awards – za 2014. godinu. U velikoj konkurenciji inovativnih projekata koje su prijavili partneri iz cijeloga svijeta, najboljim projektom u segmentu edukacije proglašen je Algebrin inovativni projekt “Moj prvi Microsoft certifikat” koji je Algebra osmislila i provela za učenike srednjih škola i studenata, a uključivao je osmišljavanje nastavnog programa, informiranje i motiviranje učenika, provedbu nastave putem on-line priprema, kvalifikacije, probne testove i polaganje certifikacijskih ispita.

Ovo je prvi puta u povijesti dodjele nagrade Partner of the Year da je u segmentu edukacije nagrada otišla obrazovnom partneru iz jedne zaista male zemlje. Posebno valja napomenuti da među 46 kategorija ove partnerske nagrade postoji samo jedna vezana uz obrazovanje (ostale su vezane uz konkretne Microsoftove proizvode i druge kompetencije u partnerskom kanalu) te da u svakoj kategoriji postoji samo jedna glavna nagrada. Nagrada će biti uručena predstavnicima Algebre na Svjetskoj partnerskoj konferenciji Microsofta (Worldwide Partner Conference), sredinom srpnja u Washingtonu, SAD.

- Ova prestižna nagrada, kojom odajemo priznanje pobjednicima natjecanja, dokaz su vrijednosti profesionalaca u tehnološkom sektoru i vrijednosti koje može ponuditi naš ekosustav -  izjavio je Phil Sorgen, potpredsjednik tvrtke Microsoft.

- Nagrade potvrđuju kompetencije i uspjehe naših najboljih partnera kojima se rješavaju složene poslovne zadaće i izazovi, na zadovoljstvo naših zajedničkih korisnika. Svakom od dobitnika nagrade čestitam na njihovom nevjerojatnom uspjehu - rekao je Sorgen.

Predsjednik uprave Algebre, Tomislav Dominković, opisao je vrijednost nagrade riječima:

- Nagrada za najboljeg svjetskog partnera u području edukacije potvrđuje da je ispravna orijentacija cijele Algebra grupe prema ‘stvaranju digitalne budućnost’ i ‘budućnosti bez granica’, što su glavne misli vodilje kojima članice Algebra grupe žele potaknuti pojedince na stjecanje novih digitalnih vještina u profesionalnom IT-u i poslovanju, smatrajući ih važnima kako za osobni razvoj i napredak pojedinaca tako i za napredak gospodarstva kojemu je ICT sektor strateški posebno važan. Projekt kojega smo nominirali za ovu nagradu i koji se u konačnici pokazao najboljim na svijetu i dalje kontinuirano provodimo želeći mladima približiti perspektivu koju nude IT zanimanja i omogućiti im da čim prije steknu neke od ključnih vještina i certifikate kojima ih mogu dokazati budućim poslodavcima. Za nas, kao predstavnike menadžmenta, ovo je potvrda da je i iz Hrvatske moguće postići vrhunski rezultat na svjetskoj razini, samo treba imati znanja, hrabrosti i samopouzdanja. Ovom nagradom dokazali smo da je, uz dozu inovativnosti koje u Hrvatskoj još uvijek ima, moguće stati uz bok svjetskim predvodnicima te time ostvariti svoje vizije i snove.

- Ovo je velik uspjeh i nevjerojatno važno priznanje za Algebru, ali mora se naglasiti da je ovo i priznanje hrvatskom ICT sektoru i hrvatskom tehnološkom obrazovanju”, nadovezao se Hrvoje Balen, član uprave Algebre i nacionalni koordinator ovogodišnje europske inicijative eSkills for Jobs koju je inicirala Europska komisija. “Sama činjenica da smo u svjetskoj konkurenciji zaslužili nagradu za najbolji projekt i da se nalazimo u prestižnom društvu najboljih svjetskih IT institucija, dodatno pozicionira Hrvatsku na globalnoj IT sceni. Uzmemo li u obzir da je kvaliteta tehnološkog obrazovanja jedna od presudnih stavki prilikom odlučivanja o pokretanju IT operacija u nekoj zemlji, siguran sam da će uručenje ove nagrade pred nekoliko tisuća predstavnika najvećih svjetskih IT tvrtki na parterskom skupu u Washingtonu, imati snažan učinak na sve hrvatske ICT firme, ali i potencijalne nove investitore. Hrvatska zaista postaje pojam za tehnološko obrazovanje u 21. stoljeću – rekao je Tomislav Dominiković.

Pobjednički projekt dio je i paneuropske inicijative „eSkills for Jobs 2014“, čiji je cilj ukazati na važnost ICT zanimanja i digitalnih vještina kroz cjelogodišnje aktivnosti. S obzirom da se ovaj projekt provodi pod posebnom pažnjom Europske komisije, potpredsjednice Neelie Kroes te 30 nacionalnih organizacija i više od 1.500 partnera, ovo priznanje snažno će odjeknuti i u EU krugovima. Algebra je u finalu, kao jedini predstavnik Europske unije, pobijedila vodeće tehnološke obrazovne institucije iz SAD-a, Indije i Australije.

Globalna lista svih nagrađenih tvrtki u sklopu ovogodišnje nagrade Partner of the Year može se pronaći u Microsoftovom priopćenju za medije: http://www.microsoft.com/en-us/news/press/2014/may14/05-272014wpcpoyawardspr.aspx.

A u sve zašto je Algebra najbolja, možete se uvjeriti i osobno, u našim centrima u VaraždinuBjelovaruKoprivnici i Virovitici koji su sastavni dio i EducirajMe centra i EducirajMe je partner.. Javite nam se i provjerite!