Varaždinac Nino Dušak od AutoCAD edukacije do računalne simulacije i startup projekta
Objavljeno: 13.04.2017.

Polaznik naše edukacije za AutoCAD specijalista, Varaždinac Nino Dušak, osmislio je jedinsteni model okvira bicikla. Projekt je prijavio i prošao na natječaju Pokreni nešto svoje, gdje je među 432 prijave odabran među šest projekata koji su pobijedili na natječaju i osvojili financijska sredstva i savjetvanje ACT grupe.

Nino je svoj model kreirao upravo u CAD-u, a ljubav prema biciklizmu, odnosno prema spustu, i prema programiranju, iskoristio je za svoju računalnu simulaciju pod nazivom HardCore Industry, pišu  Varaždinske vijesti.

Projekt “Pokreni nešto svoje” je novi razvojni program potpore poduzetničkim projektima namijenjen poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima koji je pokrenula ACT Grupa uz financijsku podršku tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. Dušakov i još pet drugih projekata osvojili su 80 tisuća kuna financijske nagrade, plus dodatnu vrijednost kroz savjetodavne usluge.

- Izuzetno me veseli da je taj moj projekt jedan od onih koji su “isplivali” na ovom natječaju i moram reći da mi je kod prijave projekta veliku podršku pružio Tehnološki park - kazao je Nino Dušak za Varaždinske vijesti.


Nino sada radi i na prototipu rješenja, a okvir će biti od karbona i titana, kontruiran prvenstveno za biciklistički spust (downhill).

- Korištenjem novih materijala i inovacija bit će konstruiran i izrađen tehnički napredan proizvod koji će zasigurno utjecati na pomicanje granica u natjecanjima u ovoj zahtjevnoj sportskoj disciplini te podići sigurnost korisnika u prometu - kazao EducirajMe polaznik Nino Dušak.

Pojasnio je kako je preciznom računicom kinematike ovjesa u kombinaciji s inovativnim rješenjima i geometrijom okvira u potpunosti uklonjen negativan odaziv ovjesa na amortizer i pedale, a prednji, upravljački dio postao je mirniji, stabilniji i upravljiviji za svakog korisnika.

Cijeli simulaciju Nino je napravio u AutoCAD-u, za koji je završio edukaciju AutoCAD specijalist, u našem EducirajMe centru u Varaždinu.

Već sada traju i predprijave za nove grupe, koje bi trebale početi od lipnja. Prijave primamo na e-mail adrese karijera@educirajme.com, putem telefona (048/263-194, 042/200-515) te u EducirajMe centrima u Bjelovaru (Rusanova 10/1 .kat) i u Varaždinu (Kukuljevićeva 7/1.kat).