Nove tehnologije u obrazovanju – regionalni sajam i konferencija
Objavljeno: 19.02.2016.

„Nove tehnologije u obrazovanju“, najveći događaj posvećen upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) na svim razinama obrazovanja u ovom dijelu svijeta, održat će se po treći put 26. i 27. veljače u Belexpocentru u Beogradu.

Za učešće u događaju prijavilo se više od 5.000 učitelja, nastavnika, sveučilišnih profesora, direktora škola, roditelja, kao i predstavnika privrednog i nevladinog sektora.

I naš EducirajMe tim će biti na konferenciji, sa željom da poboljšamo naše poslovanje i čim više unaprijedimo i osuvremenimo naš proces učenja, sve kako bi naši polaznici mogli steći što bolja i kvalitetnija znanja.

Konferencija i sajam se organiziraju s ciljem osuvremenjivanja i unaprijeđenja kvalitete obrazovanja uz upotrebu novih tehnologija, a više od 120 govornika iz Srbije, zemalja regije i Velike Britanije podijelit će sa sudionicima svoja praktična iskustva iz ovogpodručja.

U sajamskom prostoru Belexpocentra, preko 60 obrazovnih institucija i proizvođača hardvera i softvera namijenjenog obrazovanju predstavit će svoju viziju obrazovanja za 21. stoljeće. Paralelno sa konferencijskim i sajamskim programom, bit će održan sastanak ministara obrazovanja i drugih istaknutih uglednika iz oblasti obrazovanja iz 20 zemalja istočne Europe i centralne Azije.

KONFERENCIJSKI PROGRAM | 5.000 SUDIONIKA | 4 KONFERENCIJSKE DVORANE | 120 GOVORNIKA

U konferencijskom dijelu programa bit će riječi o strateškom, ali i svakodnevnom pristupu upotrebi IKT u školama i na fakultetima, o obuci nastavnika za upotrebu novih tehnologija u nastavi, digitalnim udžbenicima, učenju preko interneta i drugim važnim temama.

Naglasak će biti na praktičnim rješenjima, pa će priliku da predstave upotrebu novih tehnologija u svakodnevnom radu dobiti učitelji, nastavnici i sveučilišni profesori iz svih zemalja u regiji. Posebni segment programa bit će posvećen i inkluzivnom obrazovanju uz podršku novih tehnologija, upotrebi IKT u predškolskom obrazovanju, kao i temi IKT u razvoju ljudskih resursa u poslovnom okruženju.

SAJAMSKI PROGRAM | 2.000 KVADRATA IZLOŽBENOG PROSTORA | 60 IZLAGAČA

Konferenciju će pratiti sajamski program u okviru koga će praktična rješenja u području IKT u obrazovanju predstaviti više od 60 kompanija zemalja regije i Velike Britanije.

Posjetitelji sajma će moći isprobati tablet koji može zamijeniti udžbenik i bilježnicu, da vide interaktivnu tablu, provjere da li je proces učenja djelotvorniji kada je u učionici robot, uvjere se da tehnologija može pomoći u borbi protiv akademskih plagijata, a shvatit će i da društvene mreže mogu biti korištene kao didaktičko sredstvo.

Među izlagačima bit će i najveće kompanije u ovom području, kao što su Oracle, Intel, Lenovo, Cisco, HP, Microsoft, LEGO Education i mnoge druge.

SASTANAK VISOKIH PREDSTAVNIKA MINISTARSTAVA IZ 20 ZEMALJA

Zahvaljujući podršci Vlade Velike Britanije, ovaj događaj okupit će ministre i druge visoke predstavnike ministarstava obrazovanja iz 20 zemalja istočne Europe i centralne Azije – od Austrije do Kazahstana. Ovo će biti prilika za razgovor o potrebnim sistemskim rešenjima kako bi nove tehnologije postale dio obrazovnog procesa.

PRIJENOS DOGAĐAJA PREKO INTERNETA | PRIJENOS UŽIVO | SLUŽBENI BLOGERI  | TWITTER RASPRAVA

Svi zainteresirani koji nisu uspjeli da se registriraju za učešće na događaju bit će u mogućnosti da na stranici www.britishcouncil.rs gledaju prijenos predavanja uživo, kao i pratiti utiske akreditiranih blogera koji će izvještavati sa lica mesta. Diskusija na Twitteru bit će na službenom hashtagu #novetehnologije.

ORGANIZATORI I PARTNERI

Konferenciju organiziraju British Council, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Britanska ambasada u Beogradu, Centar za promociju nauke, Privredna komora Srbije, Skills i Stalna konferencija gradova i opština.

Zlatni partner je Oracle, srebrni partneri su Intel i Lenovo (ujedno i tehnički partner), brončani partneri su Cisco i TESLA. Livestream partner je LINK group, internet partneri su ADVANT i Orion telekom, a medijski partneri RTS i PC Press.

Galerija