O školovanju u Algebri
Objavljeno: 16.03.2010.

Informatička edukacija danas se smatra dijelom općeg obrazovanja pa je kvalitetan i profesionalan pristup neophodan da bi se postigao potreban nivo znanja i osposobljenosti. Upravo zbog toga, Učilište ALGEBRA je težište rada stavilo na pravilan izbor i edukaciju samog nastavnog kadra i pripremu što kvalitetnijih nastavnih programa i pisanih materijala. U pripremi nastave i trening materijala, kao partneri najvećih svjetskih proizvođača softvera: Microsoft, IBM, Adobe, Autodesk, Novell i Cisco koristimo se isključivo autoriziranim nastavnim planovima i materijalima. Ocjenu potreba hrvatskog IT tržišta obavljamo u koordinaciji sa ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, ali i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Temeljem navedene suradnje i kvalitetnog rada Učilište ALGEBRA trenutno je jedna od rijetkih ustanova za informatičku edukaciju u Hrvatskoj čiji su programi obrazovanja dosegli visoki nivo potreban za dobivanje državnog certifikata. Naš rad također je priznat kroz titule:

  • Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solutions
  • Microsoft Authorised Training Center
  • Adobe Certified Training Provider
  • Autodesk Authorized Training Center
  • IBM Business Partner
  • Novell Gold Training Partner
  • CISCO Networking Academy
  • EC-Council Authorized Training Center

koje nas svrstavaju u prestižno društvo ovlaštenih edukacijskih centara. Također od strane IDC Adriatics (nezavisna analitička tvrtka specijalizirana za informatičku industriju) svrstani smo na prvo mjesto informatičkih edukacijskih ustanova u RH posljednje dvije godine.

Informatički seminari održavaju se u 15 specijaliziranih, moderno opremljenih učionica sa umreženim računalima (LAN, Internet) i svim potrebnim pratećim uređajima (video projektori, laserski i tintni pisači, skeneri, klima uređaji) gdje svaki polaznik radi samostalno na računalu. Svi prostori Učilišta ALGEBRA su klimatizirani.

Nastava je organizira u grupama od 12 do najviše 16 polaznika i zasniva se na dvije metode:

  • frontalno – (sa svim polaznicima istovremeno) – izlaganje novog gradiva, demonstracija
  • individualno – samostalni rad polaznika kroz prethodno pripremljene vježbe i zadatke na računalu, prilagođene napretku pojedinca

Na kraju svakog seminara (nastavne cjeline) izvodi se kratka provjera znanja u praktično/teoretskom obliku. Po uspješnom završetku provjere znanja, polaznici dobivaju svjedodžbe, a za pojedine seminare i međunarodne certifi kate. Da bismo osigurali što bolje i brže usvajanje gradiva za vrijeme trajanja seminara ili programa obrazovanja, na raspolaganju Vam se, potpuno besplatno, nalaze učionice, knjižnica sa literaturom i sva prateća oprema. Preporučamo Vam da ovo vrijeme iskoristite i za konzultacije s predavačima.

Programi obrazovanja sastoje se od niza povezanih nastavnih cjelina. Završetkom nastave polaznik pristupa praktičnom (seminarski rad), a zatim i teoretskom dijelu završne provjere. Po uspješnom polaganju praktičnog i teoretskog dijela, kandidat dobiva Uvjerenje o usavršavanju/osposobljavanju, ovjereno od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a stečeno zvanje se upisuje u radnu knjižicu.

Predavači u Učilištu ALGEBRA redom su visokoobrazovani stručnjaci – inženjeri elektrotehnike i računarstva, profesori informatike i matematike, arhitekti, ekonomisti te grafički i web dizajneri s višegodišnjim iskustvom, položenim stručnim ispitima (MCP, MCSA, MCSE, MCDBA, MCAD, MCT, ACI, MMCI, MOS Master Instructor, ECDL) i pedagoško psihološkim obrazovanjem.

Tijekom godina poslovanja pokrenuli smo i završili procese uspostave sustava kvalitete i certifikacije poslovanja tvrtke prema međunarodnoj normi ISO 9001/2000. ALGEBRA je od strane najjače certifikacijske kuće Det Norske Veritas (DNV) dobila izrazito visoke ocjene za implementirane poslovne procese, planiranje strategije i politiku kvalitete kojom se vodi. Certifikatom ISO 9001 naglasili smo svoje težnje da u daljnjem napredovanju podižemo kvalitetu cjelokupnog poslovanja, a ujedno smo stekli i formalno priznanje dosadašnjeg djelovanja na hrvatskom tržištu informatičke edukacije.