U Bjelovaru mnogo zanimljivosti, Tjedan cjeloživotnog učenja počinje na EducirajMe Hackathonu
Objavljeno: 25.09.2017.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 2. do 8. listopada, organizira 11. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj, a dio aktivnosti održat će se i u bjelovarskom EducirajMe centru (Ferde Rusana 10).

Već 11. godinu zaredom, Tjedan cjeloživotnog učenja donosi cijeli niz aktivnosti za promicanje važnosti obrazovanja, kojima se na neposredan, često i neformalan način, građanima prenosti poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Građani će moći posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude.

Sedmi put zaredom u sklopu svečano otvorenja Tjedna dodijelit će se nagrade 'Maslačak znanja' za postignuća u učenju odraslih osoba. Više o ovogodišnjim dobitnicima pročitajte ovdje. U okviru nacionalne obrazovne kampanje 11. Tjedan cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dodijelit će Priznanje za doprinos razvoju obrazovanja odraslih, a dobitnike pogledajte na sljedećem linku à http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/priznanja-za-doprinos-razvoju-obrazovanja-odraslih/

U svakoj županijoj postoje i regionalni koordinatori, a u EducirajMe grupaciji koordiniramo aktivnosti u Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji će najava Tjedna biti u sklopu prvog bjelovarskog Hackathona 'Code 4 Bjelovar', koji će se u organizaciji EducirajMe grupacije održati 29. i 30. rujna. Svakako vrijedi istaknuti i cijeli niz korisnih predavanja, a poseban interes vlada za predavanje Borisa Jokića. Svi zaintersirani mogu se zasad prijaviti preko Facebook stranice EducirajMe.

Bit će tu i predavanje Ivice Puljka, a posebno ističemo i događanja i radionice u Bjelovarskom kazalištu, gdje će svi zainteresirani moći zakoračiti u dramsko-glumački svijet.

Od događanja u EducirajMe centru (Ferde Rusana 10), izdavajmo još i predavanje 'Hakuna Matata-Proživi svaki trenutak', uglednog profesora geografije i putopisca Dejana Nemčića, koje će se održati 12.10. u 19 sati.

Sve događaja u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, možete pogledati na web stranici – 11. Tjedan cjeloživnog učenja (DOGAĐANJA).