U subotu se u Varaždinu održava drugi XFO Foto maraton
Objavljeno: 16.09.2014.

U organizaciji uruge VUDU (Varaždinska udruga digitalnih umjetnosti) ove subote (20.09.) će se u Varaždinu održati drugi po redu XFO Foto maraton.

XFO Foto maraton je idealna prigoda za sve one koji vole fotografirati, bilo da su amateri, poluprofesionalnci ili profesionalnci, moći će se okušati u ovom zanimljivom foto natjecanju, a jedini uvjet je da su stariji od 16 godina. Ako se pak radi o osobi mlađoj od 16 godina, mora donijeti pismeno dopuštenje roditelja.

Početak natjecanja je u Educiraj Me centru u Varaždinu, na adresi Kukuljevićeva 7/I, a na istom mjestu nalazi se i Algebra Varaždin, a XFO Foto maraton počinje u subotu 20. rujna u 10 sati. Educiraj Me i Učilište Algebra su i ove godine suorganizatori XFO Foto maratona.

Natjecatelji će se okušati u četiri vrlo zanimljive kategorije, dvije su vezane uz Varaždin, poput kategorije Ljudi i bicikli (Custom bykes, custom people) i Varaždin 2020, a druge dvije uz kreativnost i nove tehnolohije – Fototipografija i AKT Body Painting. O pobjednicima natjecanja će odlučivati stručni žiri u sastavu Željko Hajdinjak, Ivan Mesek, Tomislav Šestak.

Osim natjecateljskog dijela, bit će održano i predavanje te forum na temu “Koliko košta jedna fotografija i kako ju naplatiti?” te posjet izložbi Josip Broz Tito – Fotoamater, u galeriji Miljenka Stančića.

Sve o pravilima, nagradama i rasporedu pročitajte ovdje:
http://www.educirajme.com/xfo_foto_maraton/pravila.php

Kotizacija za natjecanje iznosi 50 kuna, a uključuje i zakusku prije početka, organizirani ručak te degustaciju vina. Prijaviti se možete putem online linka:
http://www.educirajme.com/xfo_foto_maraton/prijava.php

Rok za prijave je do 19.rujna 2014., a prijaviti se možete u Educiraj Me centru Varaždin na adresi Ivana Kukuljevića 7, odnosno na istom mjestu u subotu ujutro, prije početka natjecanja, gdje se također potpiše obrazac za prijavu sudionika. Početak je u 10:00h.

Sve dodatne informacije pronađite na stranici XFO foto maratona:
http://www.educirajme.com/xfo_foto_maraton/

Pogledajtre i neke od prošlogodišnjih fotografija…