Za najvažniji školski ispit važno je pomno odabrati
Objavljeno: 04.01.2017.

Neke od glavnih tema ovih dana za sve maturante jesu, koji fakultet odabrati, kako uspješno položiti državnu maturu, gdje odraditi pripreme za maturu. Objavljujemo stoga i prošlogodišnji intervju u Bjelovarcu novom (21.1.2016.) na tu temu s Alenom Kaminskim, glavnim projekt menadžerom EducirajMe grupacije i regionalnim koordinatorom Tjedna cjeloživotnog učenja za Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Početak godine ujedno je i početak upisne groznice za sve maturante koji moraju početi pripreme za državnu maturu, temeljem čega mogu računati i na upis na željeni fakultet. Kako je bez ozbiljne pripreme jako teško postići željeni rezultat na maturi, maturanti s pripremama moraju početi već sada, a u Bjelovaru grupacija EducirajMe već šest godina provodi pripreme za mature. 

Kao edukacijski partner najboljiih učilišta u Hrvatskoj i regiji, imaju veliko iskustvo u pripremi srednjoškolaca za najvažniji ispit njihovog dosadašnjeg školovanja. O tome najbolje svjedoče rezultati koje su ostvarili maturanti nakon odrađenih priprema u toj grupaciji. 

Vrhunski rezultati

- EducirajMe ima dokazano najbolji i najefikasniji pristup edukacijama. Naime, stopa prolaznosti na državnoj maturi dosadašnjih polaznika EducirajMe priprema u prošlih šest godina iznosi impresivnih 96 posto. Ono što nas posebno veseli je činjenica da je postotak naših polaznika koji upisuju željene fakultete čak 97 posto – napominje Alen Kaminski, glavni projektni menadžer grupacije EducirajMe.

Bolji uspjeh u školi

Takav postotak uspješnosti osigurava odlična organizacija priprema za maturu koja uključuje niz stvari koje ne nude druge kuće. Osim što je riječ o registriranom Učilištu u kojem predaju iskusni profesori i instruktori s dokazanim višegodišnjim rezultatima u učenju za državnu maturu, obavlja se početno predtestiranje, stalna testiranja tijekom procesa učenja te završno testiranje, odnosno pripremna matura. Osiguran je rad na stvarnim zadacima s Državne mature, predavanja subotama, nastavni materijali prilagođeni svakom polazniku, priručnici s riješenim zadacima s prošlih matura, rad u optimalnim grupama i vrhunski opremljene vlastite učionice. Sve to daje mjerljive rezultate. 

- EducirajMe pripreme uz aktivan rad i uspjeh na maturi najčešće rezultiraju i poboljšanjem završne ocjene iz upisanog predmeta, i to kod čak 69 posto polaznika koji su prošli naše edukacije. Svima nam je cilj da učenici iz Bjelovara i naše županije postignu što bolje rezultata i upišu željene fakultete jer će time u konačnici koristi imati i naše gospodarstvo. No, problem koji smo uočili je da se u županijskim školama ne radi dovoljno na samoj pripremi za državnu maturu koja je posve drugačija od redovnog kurikuluma. Stoga i ukupni rezultati koje ostvaruju učenici iz županijskih školama na državnim maturama mogu biti puno bolji od onih koji su bili proteklih godina - kaže Alen Kaminski. 

Predmeti iz kojih EducirajMe provodi pripreme su Matematika, Hrvatski, Engleski, Fizika, Kemija, a u centru se primaju predbilježbe i za ostale izborne predmete --> Pripreme za državnu maturu.

Padobranci unose pomutnju  

Roditelji i učenici mogu sami odlučiti i dogovoriti kod koga će ići na pripreme za mauturu, no neuređeno tržište i rupe u zakonu dovode do problema koji najviše štete samim učenicima.

- U Bjelovaru se pojavljuju ''padobranci'' koji u svakakvim iznajmljenim priručnim prostorima nude usluge pripreme za maturu, a bez ikakvih poslovnih referenci. Nismo protiv zdrave konkurencije, no sustav bi ipak trebao biti bolje posložen, od države do škola, i jasnije definirati tko i kako može pripremati učenike – kaže Alen Kaminski, glavni projektni menadžer EducirajMe grupacije.

Izvor: Bjelovarac novi (21.1.2016.)

Za najvažniji školski ispit važno je pomno odabrati